Severdigheter


DAMPBÅTEN D / S PRØVEN

Den lille dampbåten D/S Prøven, ønsker velkommen til en uforglemmelig båttur i naturskjønne omgivelser. I lugn og ro til dampmaskinens takt. Les mer.

 

TOMASGÅRDEN REATRETSENTER

Noen hundre meter fra hovedveien på Kornsjø kommer du over en liten furukolle og ned mot en gren av den snirklete Kornsjøen. Her finner du retreatsenteret Tomasgården. Gå til hjemmeside.


BØKEVANGEN GJESTE- OG AKTIVITETSGÅRD

Bøkevangen Gjeste-og Aktivitetsgård har alle kursfasiliteter og ligger idyllisk til, med kort vei til alle naturens opplevelser, enten det er i skogen eller ved vannet. Gå til hjemmeside.

 

KORNSJØ JERNBANESTASJON
Nyt synet av det flotte og historiske stasjonsbygget – ca 1 km fra grensebrua i retning Halden. I stasjonsbyggets andre etasje holder Smaalenene modellbaneforening med sin utstilling av modellbaneanlegg.

 

ØSTFOLD GIPSMAKERI

Østfold Gipsmakeri ble etablert i 2005 og tar for seg mange forskjellige oppdrag med gips. Restaurering, spesialtilpasset utsmykning, uteskulpturer, baderomsinnredning m.m. Gå til hjemmeside..

 

MUNKHOLMEN GARVERI

Munkholmen garveri er et lite garveri på Kornsjø. Historien rundt garveriet strekker seg over hundre år tilbake i tid, og i dag holdes det fortsatt liv i fabrikken gjennom garving av lokale elg-huder. Besøk kun etter avtale.

Gå til hjemmeside.

 

PRESTEBAKKE KIRKE
Langkirke i tømmer fra 1793 vakkert beliggende ved ØRsjøen – 12km syd for Kornsjø.

 

IDD – OG ENNINGDALEN HISTORIELAG
Dette er et aktivt historielag, og som eier Gamle Prestebakke Gård. Mer info finner du her

© Copyright 2012 Kornsjø - Webmaster Jobstep.no