Om Kornsjø


Kornsjø tettsted og omkringliggende bygder har omtrent 300 innbyggere. Kornsjø ligger i Halden kommune helt på grensen til Sverige. Bygdens historie er gammel og det finnes rester av boplasser fra steinalderen rundt sjøene. Riksrøys nr.1 på Hisøya i Nordre Kornsjø er fra 1752.

Navnet er etter innsjøen Kornsjø, der første ledd kan være korn og sikter til at strendene har passet for korndyrking; det må i så fall gjelde Södra Kornsjön.

Samfunnet blev i sin tid etablert som en grensestasjon og ekspanderte kraftig med jernbanens utvikling etter at Smaalensbanen ble åpnet i juli 1879. Jernbanen kan du lese mer om her. Det var stor aktivitet med omlasting og tollklarering av gods. Etter dette vokste det frem mange virksomheter på Kornsjø; Metallvarefabrikk, trevarefabrikk, sagbruk, gaveri m.m. Dette kan du lese om her.

Grensevassdrager starter i nord med Boksjøene som er omkranset av Lundsneset- og Trestikland Nationalpark. Videre sydover har vi sjøene nordre-, mellom- og Søndre Kornsjø. Alle er populære rekreasjonsområder for kanopadling, fiske og friluftsliv. Les mer om dette her og her.

Det er flere personer som leier ut husvære til turister under sommer-månedene. Disse finner du en oversikt over her.

Våren 2012 vant Kornsjø TV2´s «God morgen Norge» sin uhøytidelige kåring som dreide seg om Østfolds perler.

Kornsjø har masse å by på. Les mer her.

Noen av bildene på kornsjo.no er lånt med tillatelse fra Simensen foto.
Se bildene i sin helhet her.

© Copyright 2012 Kornsjø - Webmaster Jobstep.no